Escalivada
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina salvatge
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Pebrots vermells
Albergínies
Oli d'oliva
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem les albergínies i els pebrots sota l'aixeta.
- Posem les verdures directament a la brasa o sobre la flama de la cuina, sense paella, i els anem donant la volta.
- Han de quedar toves i ennegrides. Les albergínies trigaran uns 10 minuts i els pebrots, entre 15 i 20.
- Si teniu cuina d'inducció, les podeu fer al forn. Si ho feu així, feu un tall a les albergínies i poseu-les en una safata amb els pebrots sencers.
- Amaniu les verdures amb una mica d'oli i sal.
- Preescalfeu el forn a 200 graus i coeu-les a 180 graus al voltant d'una hora, girant-les a mitja cocció.
- Quan siguin cuites, les deixem reposar en una font tapades amb un drap perquè sigui més fàcils pelar-les.
- Les pelem, traient-ne tota la part ennegrida, i les fem a tires.
- Perquè els pebrots siguin ben nets, una vegada treta la part cremada, els podeu passar uns segons sota l'aigua de l'aixeta.
- Amanim les verdures amb oli i sal.
- Si les heu fet al forn i voleu aprofitar el suc que han deixat anar durant la cocció, el podeu afegir a un plat de pasta bullida, amb unes olives negres, unes tàperes i unes anxoves i, fins i tot, una mica de l'oli de conserva de les anxoves.