Fluffy pancakes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les clares d'ou pasteuritzades, igual que les clares fresques, són riques en proteïnes d'alt valor biològic, però amb l'avantatge que hi ha menys risc de salmonel·losis.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g de farina

    200 g de clares pasteuritzades

    150 g  de llet fresca 

    un pols de sal

    6 taronges

    1 sobre  de llevat

    1 ou

    1 cullerada de mantega pomada (més un tros per a la planxa)

    1 beina de vainilla

    3 cullerades de mel

    1 llima

    10 avellanes torrades

    una cullerada  de coco ratllat

     

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 100 g de farina i un sobre de llevat. Hi afegim 150 g de llet fresca i ho amassem amb les varetes metàl·liques.
  2. Ho filmem i ho deixem reposar 30 minuts a temperatura ambient.
  3. Espremem 6 taronges i en colem el suc. Ho posem en un bol alt, hi afegim 3 cullerades de mel, ho remenem i ho reduïm al foc fins a la meitat. Ho reservem.
  4. Posem en un bol 200 g de clares pasteuritzades i hi afegim una clara d'ou més. Reservem el rovell en un altre bol. Muntem les clares a punt de neu amb un pols de sal.
  5. Traiem la polpa de la beina de la vainilla i l'afegim al rovell d'ou reservat amb una cullerada de mantega pomada. Ho blanquegem.
  6. Amb una llengua hi afegim la clara muntada. Ho filmem i ho deixem reposar 10 minuts.
  7. Piquem 10 avellanes torrades i hi afegim una cullerada de coco ratllat i la ratlladura de la pell d'una llima.
  8. Escalfem una planxa al foc untant-la amb mantega.
  9. Posem la massa a la planxa amb un cullerot i la coem per les dues cares.
  10. Ho servim amb la reducció de taronja, les avellanes picades i ratlladura de coco i de llima per sobre.
Anar al contingut