Ous estrellats amb sobrassada
INGREDIENTS
700 g de patata agra
250 g de sobrassada
4 ous
Porto
Farigola fresca
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem i pelem 700 g de patates agres i les deixem en un bol amb aigua.
- Eixuguem les patates amb un paper absorbent.
- Tallem les patates de la mida d'unes patates palla i les deixem en un bol amb aigua.
- Pelem i tallem 250 g de sobrassada i l'afegim a una paella amb oli a foc mitjà. Saltem la sobrassada fins que quedi una mica torrada.
- Retirem l'excés de greix amb una espàtula de fusta.
- Afegim a una paella petita farigola i un raig de porto.
- Traiem les patates palla i les eixuguem amb un drap.
- Fregim les patates en diverses tandes quan l'oli està calent.
- Les traiem i les deixem sobre un paper absorbent. Els posem sal, els traiem el paper absorbent i les reservem.
- Trenquem els ous i els fregim a la paella.
- Emplatem posant les patates fregides com a base, l'ou al damunt i la sobrassada per sobre.