Pa de pessic
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina salvatge
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
225 g de farina
225 g de sucre
8 ous
PREPARACIÓ
- Agafem un motlle d'entre 20 i 24 cm de diàmetre i l'engreixem amb mantega.
- Hi afegim una mica de farina a l'interior i l'espolsem.
- Tamisem la farina sobre paper de diari.
- En uns bols, separem els rovells i les clares dels ous quan són freds de nevera.
- Tornem les clares a la nevera i treballem els rovells.
- Remenem amb les varetes amb intensitat sense parar per muntar-los.
- Hi afegim la meitat del sucre i seguim remenant fins que quedi gairebé blanc.
- En un altre bol muntem les clares amb una punteta de sal.
- Quan s'enganxin les varetes, hi afegim l'altra meitat del sucre com si fos pluja i seguim removent fins que puguem tombar el bol sense que caiguin.
- Barregem els rovells muntats amb una part de les clares, removem a poc a poc, i hi afegim la resta de les clares fins que s'unifiqui el color.
- Posem la farina tamisada, barrejant-la bé amb la massa.
- Preescalfem el forn a 200 graus amb temperatura superior i inferior i ventilador i coem a 180 graus uns 25 minuts si el motlle és d'uns 25 centímetres. Si és més petit, entre 10 i 15.
- Per saber si el pa de pessic és cuit, premeu-ne la part superior amb la mà. Ha d'oferir resistència.
- Deixem reposar un parell de minuts, desemmotllem i emplatem