Pa de pessic

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

INGREDIENTS

  • 225 g de farina

    225 g de sucre

    8 ous

PREPARACIÓ

  1. Agafem un motlle d'entre 20 i 24 cm de diàmetre i l'engreixem amb mantega.
  2. Hi afegim una mica de farina a l'interior i l'espolsem.
  3. Tamisem la farina sobre paper de diari.
  4. En uns bols, separem els rovells i les clares dels ous quan són freds de nevera.
  5. Tornem les clares a la nevera i treballem els rovells.
  6. Remenem amb les varetes amb intensitat sense parar per muntar-los.
  7. Hi afegim la meitat del sucre i seguim remenant fins que quedi gairebé blanc.
  8. En un altre bol muntem les clares amb una punteta de sal.
  9. Quan s'enganxin les varetes, hi afegim l'altra meitat del sucre com si fos pluja i seguim removent fins que puguem tombar el bol sense que caiguin.
  10. Barregem els rovells muntats amb una part de les clares, removem a poc a poc, i hi afegim la resta de les clares fins que s'unifiqui el color.
  11. Posem la farina tamisada, barrejant-la bé amb la massa. 
  12. Preescalfem el forn a 200 graus amb temperatura superior i inferior i ventilador i coem a 180 graus uns 25 minuts si el motlle és d'uns 25 centímetres. Si és més petit, entre 10 i 15.
  13. Per saber si el pa de pessic és cuit, premeu-ne la part superior amb la mà. Ha d'oferir resistència.
  14. Deixem reposar un parell de minuts, desemmotllem i emplatem
Anar al contingut