Panellets de coco i de pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els panellets en general acostumen a ser molt calòrics, per això el consum ha de ser en quantitat moderada i millor com a postre d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PANELLETS DE COCO
300 g farina
200 ml d'aigua freda
200 g de sucre de coco
100 ml de llet de coco
100 g de coco ratllat
80 ml nata
50 g d'oli de coco
40 g iogurt grec
PANELLETS DE PINYONS
600 g de pinyons
500 g d'ametlla en pols
500 g de sucre
100 g de moniato al forn
3 ous
PREPARACIÓ
Panellets de coco
- Posem en un pot 50 g d'oli de coco i 100 g de farina. Ho coem a foc lent durant 10 minuts.
- Escalfem en 100 ml de llet de coco, 80 ml de nata i 40 g de iogurt grec.
- Afegim el roux a l'olla on tenim la llet de coco ho barregem. Incorporem 50 g de coco ratllat.
- Aboquem la pasta en una safata i la deixem refredar a la nevera.
- Fem boles amb la pasta freda i les posem en una safata amb paper sulfurat i la portem al congelador durant 2 hores.
- Barregem en un bol 200 ml d'aigua mineral freda amb 200 g de farina.
- Preparem una safata amb farina i una altra amb 200 g de sucre de coco i 50 g de coco ratllat.
- Traiem les boles del congelador i les enfarinem i després les passem per la tempura. Les fregim en l'oli calent.
- Arrebossem les boles fregides en la safata de sucre i coco.
Panellets de pinyons
- Separem clares de rovells de 3 ous: clares en un bol vermell i els rovells els reservem en un tàper per a una altra finalitat a la nevera.
- Afegim al bol de les clares 500 g d'ametlla en pols, 500 g de sucre i 100 g de moniato al forn. Ho barregem i ho pastem amb les mans.
- Fem una bola i la deixem reposar embolicada amb un drap humit dins el bol durant 24 hores.
- Fem boletes d'uns 20 grams cadascuna amb la massa.
- Passem les boletes de massapà pel rovell batut i després pels 600 g de pinyons i els deixem en una safata de forn amb paper sulfurat. Pintem els panellets amb el rovell que ens ha sobrat.
- Enfornem els panellets a una safata durant 10 minuts a 220º.