Sopa d'ametlles i safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: MARC RIBAS
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El safrà és un condiment molt apreciat, el color vermell intens que té ens mostra que és ric en carotens, nutrients precursors de la vitamina A que tenen una destacada funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g d'ametlla marcona crua pelada
200 g de sal fina
200 g de sucre blanc
1 l de brou de gallina (500 ml i 500 ml)
70 ml de vi olorós
4 ous
2 tomacons de penjar
1 porro gran
1 pastanaga
1 gra d'all
Brins de safrà
Ametlles tipus llargueta, torrades, sense pela
Julivert fresc
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Farem un sofregit amb un porro gros i una pastanaga, tallats a mida de macedònia, i un gra d'all aixafat. Ho salpebrem i tapem la cassola. L'hi deixarem suar a foc baix 15 minuts.
- Colem 200 g d'ametlla crua pelada que hem deixat 12 hores en hidratació. Aboquem les ametlles colades en un braç elèctric amb 60 ml de vi olorós i 500 ml de brou de gallina. Ho triturem bé fins que ens quedi una textura líquida.
- En una paella, hi posem un pessic de brins de safrà que escalfem vigilant que no se'ns torrin massa.
- Incorporem els brins torrats al sofregit i hi afegim dos tomacons de penjar ratllats i un raig d'olorós. Ho remenem fins que se n'evaporin els sucs.
- Aboquem a la cassola la crema d'ametlles i 500 ml més de brou de gallina. Fem que hi arrenqui el bull. Hi tanquem el foc, ho tapem i ho infusionem 30 minuts. Després ho triturarem tot i ho colarem.
- Curarem els rovells de quatre ous. En un recipient hi posem 200 g de sucre blanc i 200 g de sal. Hi farem quatre forats per posar-hi els rovells. Un cop posats (sense les clares), els cobrim amb la resta de la barreja durant 25 minuts. Un cop passat aquest temps, traiem amb cura els rovells i els anem passant per un bol amb aigua per treure'n l'excés de sucre i sal. Els reservem.
- En un morter hi piquem un grapat d'ametlles de tipus llargueta torrades, sense pela.
- Posem en un plat fondo el rovell curat, la sopa d'ametlles i safrà, la picada d'ametlles i unes quantes voltes de pebre negre.