Vichyssoise fresca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sopes fredes de verdures i hortalisses són un recurs hidratant i refrescant per als dies de calorAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
PER A L'AIGUA DE COGOMBRE
- 500 ml d'aigua mineral
- 10 g de gingebre
- 10 fulles de menta
- 1 cogombre
- 1 llimona
- PER A LA VICHYSSOISE
- 500 ml d'aigua de cogombre
- 350 g de patates monalisa
- 250 g de porro
- 200 ml de brou de gallina
- 50 g de mantega
- 50 mlde nata 35% MG
- 1 bulb de fonoll
PREPARACIÓ
- Fem aigua de Sassy. En un recipient amb 500 ml d'aigua, hi posem un cogombre tallat a rodanxes i 1 llimona tallada a rodanxes i, després, a quarts. A més hi afegim unes 10 fulles de menta i un dit de gingebre pelat. Ho remenem, ho tapem i ho fiquem a la nevera, on la tindrem 12 hores.
- D'un bulb de fonoll, en traiem les fulles i el tallem a la brunesa.
- Tallem un porro també a la brunesa.
- Posem les verdures tallades en un pot. Hi afegim 50 g de mantega.
- Posem el pot al foc, a temperatura mitjana, i l'hi deixem suant 15 minuts, tapat.
- Pelem i escapcem 4 patates. Les posem al pot del porro i del fonoll i ho salem.
- Tirem a la cassola 200 ml de brou de gallina.
- Ho posem al foc i ho coem durant 40 minuts amb la cassola tapada.
- Un cop cuit, posem el contingut de la cassola en un got batedor. Hi afegim 50 ml de nata i ho turbinem.
- Colem el contingut del got en un bol per evitar-ne la fibra.
- Colem l'aigua de Sassy que teníem a la nevera al pot de la vichyssoise. Ho remenem.
- Turbinem la vichyssoise i la rectifiquem de sal.
- Portem la vichyssoise a la nevera i que s'hi refredi durant 1 hora.
- Tallem una làmina de fonoll a rodelles fines. En reservem les fulles.
- Ho servim en un plat: hi posem una mica del fonoll trossejat, les fulletes de fonoll i ja tenim feta la vichyssoise fresca!