Gaspatxo picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet és una hortalissa de temporada molt versàtil, rica en vitamines C, E i A, totes amb funcions antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
10 tomàquets pera
1 tomàquet confitat en oli
1 cogombre petit
1 ceba tendra
1/2 pebrot verd
60 g pinyons
50 g torrades
10 fulles de menta
2 pebrots de Caiena
1 gra d'all
Vinagre de xerès
Vi ranci
Gingebre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Per fer l'oli picant, confitem, en un pot, 200 ml d'oli d'oliva verge extra i 2 caienes esmicolades.
- Fem una incisió en forma de creu en cada tomàquet pera i els escaldem fins que la pell es comenci a desprendre de la polpa. En tallem la cocció amb aigua i gel, els pelem, i els tallem a pètals, descartant-ne les llavors.
- Pelem i tallem la ceba a juliana. Per treure'n la fortor i enrampar-la, la remullem una estona en un bol amb gel, aigua i un raig de vinagre. En reservem la part verda per després.
- Traiem el germinat d'un all i el blanquegem posant-lo a coure amb aigua freda fins que arrenqui el bull.
- Torrem els pinyons en una paella sense oli.
- Posem els pètals de tomàquet en un got batedor. Hi ratllem una mica de gingebre. Pelem i tallem el cogombre, el buidem de llavors i l'hi aboquem. Hi afegim les fulles de menta prèviament tallades, l'all blanquejat també tallat, una part dels pinyons torrats, les torrades una mica esmicolades, un raig de vinagre de xerès i una mica de vi ranci. Ho triturem ben fi, ho colem, ho salpebrem i ho emulsionem amb oli d'oliva verge extra i oli picant.
- Tallem els entrebancs, a una mida ben menuda: la part verda de la ceba tendra, també la part blanca escorreguda, el tomàquet confitat en oli, i mig pebrot verd pelat.
- Ho servim amb els entrebancs i els pinyons reservats. Ho acabem amanint-ho amb un raig d'oli d'oliva verge extra.