Xuixo de Girona fet al moment
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cal Ros
- Informació nutricional -Obre
La sopa de cacau aporta molt magnesi, mineral que ajuda a reduir el cansament i la fatiga.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g de pasta de crosant (congelada)
- 1 l de llet
- 200 g de sucre
- 350 g de rovell d'ou
- 90 g de farina de blat de moro
- un canó de canyella
- una pell de llimona
- oli per fregir
- sucre per arrebossar els xuixos
- Sopa de cacau:
- 1/2 l d'aigua
- 75 g de cacau en pols
- 50 g de sucre
- 150 g de cobertura de xocolata
- 125 g de mantega
PREPARACIÓ
Per fer la sopa de cacau, poseu l'aigua, el cacau i el sucre en un cassó a bullir. Quan hagi arrencat el bull, aboqueu-ho al got de la batedora, afegiu-hi la cobertura de xocolata a bocins i bateu-ho. Un cop batut, afegiu-hi la mantega a trossets, emulsioneu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera, en una gerreta, fins que tingueu els xuixos fets i hagueu de servir-ho.
Per fer la crema, en un cassó poseu-hi a bullir la llet amb el sucre i la canyella i la pell de llimona. Quan bulli, afegiu-hi els rovells amb la farina de blat de moro i una mica de llet freda, bateu-ho amb unes varetes manuals i, sense parar de remenar, fins que quedi espès i quallat, i vigilant que no es talli. Seguidament, refredeu-ho ràpidament, abocant la crema en un recipient de plàstic, tapeu-lo amb un paper film i poseu-lo a la nevera.
A continuació, feu triangles amb la pasta, estireu-los, poseu-hi una mica de crema, emboliqueu-los ben enrotllats i reserveu-los. Si la pasta no ha reposat una bona estona fora de la nevera, deixeu els xuixos a temperatura ambient durant 2 hores perquè fermentin.
Tot seguit, en una paella amb oli ben calent fregiu-los fins que quedin ben daurats i, finalment, poseu-los damunt de paper absorbent i arrebosseu-los amb sucre.
I ja per acabar, ja els podeu servir amb una mica de sopa de cacau freda i acompanyats de gelat de vainilla.
Per fer la crema, en un cassó poseu-hi a bullir la llet amb el sucre i la canyella i la pell de llimona. Quan bulli, afegiu-hi els rovells amb la farina de blat de moro i una mica de llet freda, bateu-ho amb unes varetes manuals i, sense parar de remenar, fins que quedi espès i quallat, i vigilant que no es talli. Seguidament, refredeu-ho ràpidament, abocant la crema en un recipient de plàstic, tapeu-lo amb un paper film i poseu-lo a la nevera.
A continuació, feu triangles amb la pasta, estireu-los, poseu-hi una mica de crema, emboliqueu-los ben enrotllats i reserveu-los. Si la pasta no ha reposat una bona estona fora de la nevera, deixeu els xuixos a temperatura ambient durant 2 hores perquè fermentin.
Tot seguit, en una paella amb oli ben calent fregiu-los fins que quedin ben daurats i, finalment, poseu-los damunt de paper absorbent i arrebosseu-los amb sucre.
I ja per acabar, ja els podeu servir amb una mica de sopa de cacau freda i acompanyats de gelat de vainilla.