Amanida de botifarra amb ceba i salsifís

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els salsifís són un tubercle molt lleuger, amb un gust lleugerament dolç, com el nap o la xirivia, rics en fibra i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    8 salsifís 

    2 cebes de Figueres 

    1 botifarra dolça crua 

    16 anxoves 

    40 ml oli OVE 

    10 ml vinagre de poma 

    20 g mostassa a l'antiga 

    20 ml mel de romaní 

    Mantega 

    Herbes aromàtiques (menta, alfàbrega, orenga i farigola) 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Pelem, rentem i tallem els salsifís a mida mossegada. Els bullim en una olla amb aigua abundant i un pessic de sal. Els coem durant 15 minuts i els reservem. 
  2. Tallem dues cebes de Figueres al cop de puny. Això és embolicar les cebes en un drap i esclafar-les amb la mà o amb el cul d'una cassola. D'aquesta manera, evitem que ens plorin els ulls perquè tot el gas que alliberen les cebes es queda al drap i no s'enfila cap a la cara. Un cop esclafades, comprovem que els trossos de ceba no hagin quedat massa grossos. Podem acabar de trencar les cebes amb els dits i les reservem en un bol. 
  3. Traiem la pell d'una botifarra dolça crua i la tallem a trossets. Escalfem una paella amb una mica d'oli o de mantega i coem la botifarra amb una mica d'aigua. D'aquesta manera, el sucre de la botifarra es fondrà amb l'aigua i l'oli o la mantega i ens quedarà un suquet molt gustós que podem incorporar a l'amanida. 
  4. Fem una vinagreta amb 40 ml d'oli OVE, 10 ml de vinagre de poma i una cullerada de mel i de mostassa. Afegim tots els ingredients al bol on hi tenim les cebes, és a dir els salsifís cuits i ja temperats, la botifarra cuita amb el seu suc i la vinagreta. Ho integrem tot ben bé.  
  5. Per últim, afegim al bol unes fulles de menta, orenga, farigola i alfàbrega fresca. 
  6. Emplatem l'amanida amb uns lloms d'anxova per sobre. 
Anar al contingut