Amanida de botifarra amb ceba i salsifís
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els salsifís són un tubercle molt lleuger, amb un gust lleugerament dolç, com el nap o la xirivia, rics en fibra i minerals.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
8 salsifís
2 cebes de Figueres
1 botifarra dolça crua
16 anxoves
40 ml oli OVE
10 ml vinagre de poma
20 g mostassa a l'antiga
20 ml mel de romaní
Mantega
Herbes aromàtiques (menta, alfàbrega, orenga i farigola)
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem, rentem i tallem els salsifís a mida mossegada. Els bullim en una olla amb aigua abundant i un pessic de sal. Els coem durant 15 minuts i els reservem.
- Tallem dues cebes de Figueres al cop de puny. Això és embolicar les cebes en un drap i esclafar-les amb la mà o amb el cul d'una cassola. D'aquesta manera, evitem que ens plorin els ulls perquè tot el gas que alliberen les cebes es queda al drap i no s'enfila cap a la cara. Un cop esclafades, comprovem que els trossos de ceba no hagin quedat massa grossos. Podem acabar de trencar les cebes amb els dits i les reservem en un bol.
- Traiem la pell d'una botifarra dolça crua i la tallem a trossets. Escalfem una paella amb una mica d'oli o de mantega i coem la botifarra amb una mica d'aigua. D'aquesta manera, el sucre de la botifarra es fondrà amb l'aigua i l'oli o la mantega i ens quedarà un suquet molt gustós que podem incorporar a l'amanida.
- Fem una vinagreta amb 40 ml d'oli OVE, 10 ml de vinagre de poma i una cullerada de mel i de mostassa. Afegim tots els ingredients al bol on hi tenim les cebes, és a dir els salsifís cuits i ja temperats, la botifarra cuita amb el seu suc i la vinagreta. Ho integrem tot ben bé.
- Per últim, afegim al bol unes fulles de menta, orenga, farigola i alfàbrega fresca.
- Emplatem l'amanida amb uns lloms d'anxova per sobre.