La celebració del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina i el programa 500, finalitza amb una tertúlia amb tres dels col·laboradors històrics: l'expert en innovació i tecnologia Ricard Castellet, la directiva i experta en transformació digital Laura Gil i el publicista Jordi Urbea. Amb ells repassem de manera distesa les temporades viscudes, com tecnologies com la IA han irromput amb força durant aquests anys i com ha evolucionat la innovació, i recordem també fets històrics que hem viscut, com la pandèmia, que vam viure-la quan ja emetíem el "Revolució" a Catalunya Ràdio.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, coneixem la història de l'empresa catalana Misako, de la mà de la seva CEO, Eulàlia Torres, que, acompanyada de Núria Aymerich, comenta com va començar sent una botiga del carrer Calvet de Barcelona fins a comptar avui amb 250 establiments i centenars de treballadors i facturar desenes de milions d'euros.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, descobrim CroStars, l'empresa de Manresa que acaba de signar una aliança amb un gegant xinès i que es convertirà en una empresa top en un sector cada vegada més potent: els dels espectacles fets amb drons.
A la secció "Emprenedoria km 0" del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, coneixem la història del Juan Carlo Castillo, que després de dedicar-se professionalment a la dansa ara treballa en el món de la tecnologia després d'un procés de reciclatge professional. L'acompanya Humbert Ruiz, director d'Impuls al talent digital de Barcelona Activa.
Comentem l'actualitat econòmica en companyia de Santiago Niño-Becerra al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, amb qüestions com per què els salaris no pugen en la mateixa proporció que ho fan els preus o per què la majoria d'empreses tenen una vida força curta.
A la secció "La cara i la creu d'emprendre", del "Revolució 4.0" amb Xantal Llavina, coneixem la darrera aventura professional d'Inés Ures, una dona emprenedora i gran experta en màrqueting digital, acompanyada per Judith Giménez, de Caixabank DayOne.
Presentem al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, el darrer llibre de José Luis San Miguel de Pablos, "Desvelando la inteligencia artificial", en què reflexiona sobre per què considera que aquesta tecnologia mai podrà ser com la ment humana.
També descobrim tots els detalls de la Setmana del Talent Audiovisual, que comença dilluns a Barcelona. Parlarem amb el director, Eduard Gil, sobre el contingut d'aquestes jornades organitzades per potenciar un sector clau en el món actual i per ajudar a convertir l'audiovisual català en un referent internacional.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, compartim una història que emociona: la de Joel Bueno, un noi amb paràlisi cerebral que ha aconseguit fer realitat el seu somni: tocar el piano. No pot moure's ni parlar, però la tecnologia ha fet possible el somni d'ajudar-lo a tocar el piano gràcies a un braç robòtic que executa les notes que ell indica amb els ulls. Fa uns dies el Joel va tocar al Liceu en el concert organitzat per la Fundació Sifu. Parlem també amb el director d'aquesta entitat, Cristian Rovira, i amb Sergio Martín, director general d'ABB Robotics, l'empresa que ha fet possible el braç robòtic.
A la secció "Revolucionant la publicitat", del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Jordi Urbea analitza la victòria de Donald Trump en les eleccions dels Estats Units des del punt de vista de la comunicació i l'ús de les xarxes socials.
Coneixem Sandra Ruiz, flamant directora general d'Economia i Societat Digital, és a dir, la persona responsable que l'administració fomenti i impulsi polítiques digitals que contribueixin a la millora i el progrés de la societat, al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem de com la robòtica pot jugar un paper fonamental en l'educació de nens i nenes que pateixen trastorn autista, de la mà de l'enginyera en Electrònica de Telecomunicacions i professora de Robòtica a La Salle Campus Barcelona Selene Caro.
A la secció "Connexions" del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem amb Laura Gil de les novetats que ofereix a les empreses un dels grans sistemes d'IA: el Copilot de Microsoft. Els anomenats agents poden automatitzar la generació d'informes financers, analitzar dades per identificar tendències i anomalies i oferir recomanacions per a la gestió de pressupostos, amb la qual cosa són uns bons aliats per millorar la productivitat.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, analitzem amb Cristina Serradell, directora de Negoci Internacional d'Acció, si el triomf electoral de Donald Trump afectarà positivament o negativament les empreses catalanes que exporten productes als Estats Units.
A la secció "Món 2030", del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Daniel Altimiras presenta els nous panots que es posaran com a paviment de Barcelona. Són uns panots fets amb materials innovadors i sostenibles que contribueixen a dissenyar les ciutats del futur.
A la secció "Revolucionats", rebem Ricard Castellet, que valora al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, com les xarxes socials incideixen en els fets d'actualitat com la dana al País Valencià o les eleccions als Estats Units.
Montse Basora, de Barcelona Activa, valora al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, el Biz Barcelona, una trobada per a empreses, emprenedors i comerços que es va fer fa uns dies i que ha permès compartir avenços i estratègies per millorar la competitivitat i l'ús de la tecnologia.
A la masterclass econòmica de Santiago Niño-Becerra, del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, comentem les eleccions americanes, i també parlem de la tragèdia del País Valencià, en aquest cas per centrar-nos en les conseqüències econòmiques que té per a milers de persones i d'empreses.
Manel Torrentallé, CEO de l'empresa Witeklab, ens visita al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, i ens explica com amb els seus sensors intel·ligents està contribuint de manera destacada a millorar la internet de les coses i a construir les ciutats intel·ligents.
Amb el professor Esteve Almirall, parlem del que es coneix com a "economies d'escala", al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina. Arran dels últims èxits de l'empresa Space X en la indústria aeroespacial, ens preguntem fins on podrem arribar a mesura que la tecnologia sigui cada vegada més barata.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte ofereix una nova edició d'"El clic a l'ull", la secció del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta. La col·laboració se centra en les anomenades "portes del darrere" dels sistemes operatius, uns sistemes de seguretat que són útils per lluitar contra el cibercrim però que a la vegada poden oferir facilitats a la gent que vol entrar en els sistemes operatius de les empreses i institucions amb finalitats delictives.
Coneixem el projecte del museu White Rabbit, al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina. De la mà de la seva directora d'operacions, Mar Riera, descobrim el museu que ara ocupa l'espai que durant anys va ocupar la galeria Bulevard Rosa de Barcelona, i ens presenta les nits culturals que estan posant en marxa i com volen revitalitzar l'oferta cultural nocturna del passeig de Gràcia.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, analitzem un fenomen lingüístic que té molt d'èxit a internet des de fa anys: el Paraulògic. Amb la Júlia Partal, responsable de comunicació de VilaWeb, parlem de quanta gent hi juga i dels secrets de la nova edició de la lliga que s'ha posat en marxa.
La lingüista i referent tecnològica Cristina Aranda ens presenta al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, el seu darrer llibre, "Vidas futuras", dedicat a la IA, les seves aplicacions i com transformarà el món laboral a curt i mitjà termini.