El 2018 Joan Giráldez i Eva Prat van comprar la finca Castellvilar amb l'objectiu de fer realitat el seu somni: plantar cafè fora del seu clima habitual. Adaptar les plantes de cafè a un clima continental és una fita única al món, i tot i que els inicis no van ser fàcils, després de cinc anys recullen els primers fruits. Per això hi hem anat amb "La fonda" i l'Òscar Gómez, a veure quin sabor té aquest cafè. També anem fins a Alguaire per saber què trobarem a la Fira de la Figa que s'hi celebra el 14 i 15 de setembre, ens passegem pel camp de Tarragona a veure com maduren les avellanes, passem pel Penedès a veure com va la verema i arribem fins a Molló per conèixer la cabra pirinenca.
Quantes vegades volem anar a menjar peix lluny del mar? L'Albert Jubany cuina i destil·la a Eth Bistrot una oda al producte del mar i al caviar. El cuiner, Quim Casellas, passa pel Bocatto di cardinale; la Judit Càrtex ens porta un nou estil de cervesa; l'Òscar Gómez ens posa un nou restaurant a la "Guia Virginias" de La Fonda; l'Imma Puigcorbé ens porta el seu tuit rural, i en Josep Lluís, d'Un Delicioso Mundo, ens parla del seitan.
Bacallà, salut i sort és la proposta i la reivindicació d'en Diego Alías, propietari i cap de cuina de Ca l'Amador, a Josa de Cadí. El bacallà és cuina però també és història. Sobretot a les cases de l'interior de Catalunya, quan fa uns anys era dels pocs peixos que hi havia a la taula. I, sobretot, perquè en Diego ve de família de bacallaners. Els seus pares, el Diego i la Virginia, havien tingut una parada de pesca salada al mercat de la Sagrada Família. També anem cap al mercat del Guinardó a veure què s'hi cuina; el sommelier i cap de sala Joan Juncà, de Ca l'Enric de la Vall de Bianya, passa pel "Bocatto di cardinale"; l'especialista cervesera Judit Càrtex ens porta un nou estil de cervesa; l'Ari Rodrigo ens posa el restaurant Masia Can Ferran a la "Guia Virginias", i el pagès i enòleg Jordi Esteve ens porta la seva particular poesia lliure.